Webvideo, hoe belangrijk voor bedrijven?

Mede door Youtube is de internetfilm of webvideo zeer populair geworden.
Ook bedrijven zien steeds meer in hoe dit als communicatiemiddel ingezet kan worden om hun doelgroep te bereiken.
Voorheen werd zo nu en dan heel voorzichtig een internetfilm op de website uitgeprobeerd, tegenwoordig zijn er bedrijven die eerst nadenken over het concept, waarna seriematig interfilms worden geproduceerd.
Doel is om een maximaal rendement (bereikbaarheid) te halen bij een efficiente productie.

Door de opmars van de digitale techniek in videoapparatuur en de snelle ontwikkeling van het internet is het maken van films voor internet zeer aantrekkelijk geworden.
De inzetbaarheid is hoog: Eigen website, diverse platforms, vertoning via flatscreens op beurzen en zelfs geleverd op usb-sticks als relatiegeschenk.
Wanneer u ook de mogelijkheden inziet van webvideo als communicatiemiddel, dan kom ik graag bij u langs voor advies en een verdere toelichting.

Bovenstaand ziet u een voorbeeld van een internetfilm gemaakt in opdracht van Plant Publicity Holland uit Boskoop.
Deze filmpjes zijn seriematig gemaakt voor het internationale project Colour Your Life.
Bijzonder hieraan is dat er een concept aan ten grondslag ligt; dit soort films valt onder de noemer webvideo volgens concept of wel Digital Storytelling, het combinatieproduct van webvideo en social media.
Dit heeft er toe geleid om maandelijks heel efficient een 4-tal filmpjes te produceren en deze maximaal onder de aandacht te brengen via de website, de social media platforms en op beurzen.
De filmpjes worden gebruikt voor de nederlandse website en met een kleine aanpassing vwb voice over en ondertiteling, ook voor de franseengelse en duitse website.
PPH heeft voor haar films een eigen PPH-kanaal op Youtube aangemaakt, waarop de films zijn geplaatst.

(Voor meer info, zie Digital Storytelling (webvideo volgens concept voor bedrijven), onder de knop Wat doet VidiNova?)

Leest u ook verder in onze vaste rubrieken op deze homepage?