Skip to content

Business Animations

door Tom & Edu Artworks

een samenwerking tussen
Infocomics & VidiNova

"We animate your business"

De naam voor onze samenwerking is ‘Tom & Edu Artworks‘ met als tagline ‘we animate your business‘.
Onze filmpjes (geheel Corona-safe productie) brengen uw business tot leven. Tom doet de voorbereidingen met de klant en het tekenwerk, en ik (Edu) ben verantwoordelijk voor de opnames en het editingproces mbt beeld en geluid.

Een business animation is een kort sprankelend filmpje waarin striptekeningen het hoofdbestanddeel zijn. Wij maken twee uitvoeringen in twee varianten, waarvan hieronder de 4 demo´s:

Drawing Hand:

Het volledige verhaal wordt met stift getekend door Tom’s rechterhand die zichtbaar in beeld is.

Drawing Hand PLUS:

De “live” gemaakte tekeningen worden aangevuld met pop-ups (gemaakt op de iPad) wat verrassende effecten geeft en het tempo verhoogt.

Business in Motion:

De tekeningen worden volledig digitaal getekend op de iPad, tonen actie en worden op spectaculaire wijze gecombineerd met foto’s, grafieken etc.

Business in Motion PLUS

De op de iPad gemaakte tekeningen worden dus digitaal getekend, de bewegingen zijn full-motion en ook video kan in het filmpje voorkomen.

Interactieve Video? En waarom?

Een steeds meer voorkomende term als het gaat om het verstrekken van informatie waarbij de “zoeker” zelf bepaalt welke info door het maken van eigen keuzes. 
Ideaal voor bijvoorbeeld instructiefilmpjes. 

Waarom?
We willen verhalen vertellen en impact creëren. We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om de producties die we maken voor onze opdrachtgevers naar een hoger niveau te tillen en hen en ons nog meer te onderscheiden van de rest.
Door interactieve video te gebruiken wordt de kijker maximaal betrokken bij het communiceren. We geven de kijker keuzes waardoor de boodschap altijd relevant is. Interactieve video werkt activerend en zal daarom de conversie verhogen. Bovendien is iedere klik meetbaar en de impact van de video direct aantoonbaar.
En daarom, is dit sterk groeiende verschijnsel juist zo interessant, voor ons maar ook voor onze opdrachtgevers.

Zie hieronder, dezelfde 4 demo’s, maar nu verwerkt als een eenvoudige presentatie binnen een interactieve video.

 

Interactieve Video met de 4 demo's

Het mag duidelijk zijn dat het gaat om een zeer simpel voorbeeld van interactieve video. Natuurlijk leent het zich uitstekend voor meer complexere presentaties, die wellicht eenvoudig zijn te volgen. 
Misschien iets voor uw bedrijf? Laat u weten wat u vindt van interactieve video.

Draw the movie

Wij verzorgen de oplevering van een filmpje van 1-2 minuten (business animation), inclusief voiceover, muziek en geluidseffecten. Gegarandeerd binnen planning en budget.

Wij leggen ons vooral toe op het snel, goed en betaalbaar ontwikkelen en produceren van een reeks van korte multimediale filmpjes. Een serie van acht filmpjes van een halve of driekwart minuut wordt beter en vaker bekeken dan een film van vier minuten.

1-2 minute film

Wij maken business animations die zich kenmerken door een hoog tempo, een humoristische stijl en een grote impact. Wij bieden twee uitvoeringen in twee varianten aan, van eenvoudig tot ‘alles uit de kast’:

  • drawing hand: een relatief eenvoudig filmpje, getekend met stiften op papier; je ziet mijn hand in versneld tempo het hele filmpje tekenen
  • drawing hand plus: de tekeningen worden aangevuld met digitaal getekende elementen; deze pop-ups geven een verrassend effect en verhogen het tempo
  • business in motion: de digitaal getekende tekeningen zijn half-motion (bijv wegrijdende auto, handshake etc) en worden gecombineerd met andere visuele middelen, zoals foto’s, illustraties, tabellen, grafieken etc; dit zorgt voor dynamiek
  • business in motion plus: de digitaal getekende tekeningen zijn full-motion (bijv op natuurlijke wijze wandelen) en worden gecombineerd met alle denkbare grafische mogelijkheden, inclusief video; een visueel spektakel

Eerst wordt veel aandacht besteed aan het script en de voice-over tekst, daarna aan de gewenste stem en intonatie, daarna aan het storyboard (een ‘stripverhaal’ dat in ruwe schetsen de verhaallijn uitbeeldt). Vervolgens wordt het storyboard getekend, opgenomen, ge-edit, gemonteerd en gesynchroniseerd met de voiceover. Tot slot worden geluidseffecten en/of achtergrondmuziek toegevoegd. Ondertiteling behoort ook tot de mogelijkheden.

Storytelling.

U bent in staat in 1-2 minuten op kernachtige wijze uw boodschap op social media over te brengen in een stijl die past bij uw bedrijf of cultuur.

Wie gingen u voor?

COA:

Methodisch werken en begeleiden. Zes afzonderlijke filmpjes samengevoegd tot een integrale film van ruim vijf minuten.

Intermaris:

Meerjarenvisie gemaakt voor woningcorporatie Intermaris

AVN Group:

Filmpje over de AutoZelfScan gemaakt voor AVN Group